2010-03-30

Kai kišenėje švilpia vėjai, o pamatyti norisi daug!




Siūlau pažaisti! Taisyklės labai panašios į visiems gerai žinomą lobio ieškojimą, skirtumas tik tas, jog vietoj užuominų rinksite lobio detales. Viskas labai panašu į pasivaikščiojimą miške, kuriame gausiai dera grybai. Jei nemėgstate grybų, gėrėsitės grynu oru nekreipdami į juos dėmesio, bet jei esate nors kiek azartiškas žmogus, tiesiog negalėsite praleisti progos prisirinkti pilną krepšį gėrybių! Maža to, renkant grybus dar ir nuotykių patirsit, o ką jau kalbėt apie proceso teikiamą malonumą. Taigi, šis žaidimas skirtas mėgstantiems grybauti! Tik miškas čia - Roma, o grybai - gausus meno genijų palikimas.


Aš žaidžiau šį žaidimą kuomet pirmą kartą įkėliau koją į Romą. Tai buvo prieš ketverius metus. Studijavau dailėtyrą ir mano pagrindinis tikslas buvo pririnkti kuo daugiau "grybų" - savo akimis išvysti ir savo kailiu patirti meno istorijos brangenybių keliamą įspūdį. Kaip ir dauguma studentų pinigų neturėjau, tad privalėjau rasti būdą, kaip nelankant muziejų pasiekti tikslą. Pavyko! Savaitė bastymosi su bažnyčių žemėlapiu po Caput Mundi paliko neišdildomą įspūdį. Pasinaudodama knyga, kuria vadovavausi klajodama, nurodysiu ir jums, kur Romoje rasti Michelangelo, Raffaello, Caravaggio, Bernini ir Borromini pėdsakus.

Malonių įspūdžių ir sėkmės žaisiantiems!


Pradėkime:


Tikra painiava, ar ne? Šifruoju:



  • Raudona linija - Michelangelo - maršruto detalės čia
  • Mėlyna - Raffaello - maršruto detalės čia (pranešimas ruošiamas)
  • Geltona - Caravaggio - maršruto detalės čia (pranešimas ruošiamas)
  • Žalia - Bernini - maršruto detalės čia (pranešimas ruošiamas)
  • Rožinė - Borromini - maršruto detalės čia (pranešimas ruošiamas)

3 komentarai:

  1. Geras...:).!
    Man patiko pati ideja..,cia kaip lobio ieskojimas..
    O jei savaite praleidot mieste..kur nakvodavot..kaip tas laikas ejo..?..:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) Su nakvyne mums pasisekė - viename iš Romos priemiesčių gyvena tolimi Mikio giminaičiai. Jie mielai mus priėmė, mat aš apskritai pirmą kartą buvau Italijoje. Kadangi apsistojome pas juos negalėjome labai savivaliauti ir kasdien apie 19 val. turėdavom palikti Romos centrą tam, kad nevėluotumėm vakarienės (šventas dalykas!) :). Tad iš esmės laisvo laiko daug neturėjom. O senamiestis nemažas, tad kasdien apžiūrėdavom tik tam tikrą jo dalį, praktiškai visa diena ant kojų. Na, o likęs laikas - poilsis, skanūs valgiai ir įdomūs pašnekovai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Patiko idėja! Kaip tik greit keliausiu į Romą ir būtinai pasinaudosiu kai kuriais to žemėlapio maršrutais..tik gaila,kad Romoje būsim vos keletą dienų, tai visko net nespėsim pamatyt.o taip norisi...Sėkmės puslapio autorei kuriant tokį šaunų ir informatyvų puslapį apie Italiją!

    AtsakytiPanaikinti