2010-03-26

Spaghetti su citrina ir kiaušiniu

Receptas atkeliavęs iš Romos, kuriuo su mumis pasidalino bičiulis Fabio. Specifinis ingredientų derinys, kuriame citrininis gaivumas dera su kiaušinio sunkumu ir sotumu.




Jums reikės:
  • 200 - 300 g. Spaghetti (2 asmenims)
  • Šviežiai spaustų pusės citrinos sulčių
  • Smulkiai pjaustyto svogūno
  • Tarkuotos pusės citrinos žievelės
  • 1 kiaušinio trynys
  • Juodųjų pipirų
  • Tarkuoto parmezano (lietuviškomis sąlygomis tiks ir "Džiugas")


Kol užvirs vanduo makaronams, paruoškite padažą, kuris gaminamas dviem žingsniais:

1 žingsnis - smulkiai pjaustytą svogūną kepinkite alyvuogių aliejuje kol švelniai pagels, į keptuvę supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir pakaitinę minutę išjunkite.

2 žingsnis - mažame indelyje išplakite kiaušinio trynį, suberkite tarkuotą citrinos žievelę (kai tarkuosite žiūrėkite, jog būtų tik viršutinis, geltonas žievelės sluoksnis, nes baltas kartus), paskaninkite juodaisiais pipirais.

Išvirkite makaronus (ant didesnės nei vidutinės ugnies, kad neištižtų. Mes puodo neuždengiame). Idealiausia, jei mėgstate al dente (šiek tiek kietokus). Nusunkdami palikite vos vos vandens makaronuose ir sukrėskite į keptuvę su svogūnais ir citrinos sultimis. Minutę kepindami išmaišykite ir nedelsiant įpilkite kiaušinio trynio ir citrinos žievelės plakinį. Greitai greitai išsukite, taip kad nedidelis kiekis plakinio gerai pasiskirstytų keptuvėje. Nedelsiant, dar garuojančius makaronus patiekite apibarstę parmezanu.

Skanaus!






2 komentarai:

  1. Smagus jusu puslapis.
    Man sitie makaronai irgi labai patiko Romoj, o dabar kaip tik recepta radau.Dekui.
    Budami prie Gardos ezero is lietuves Almos suzinojome recepta makaronu su Gorgozolos suriu- musu megstamiausi.

    Zemaite

    AtsakytiPanaikinti
  2. :)) Miela Zemaite, o gal galetumete pasidalinti tuo receptu su gorgonzola? Labai smalsu! :)))

    AtsakytiPanaikinti