2009-08-25

Apie tai, kur atsidūriau


Taip jau atsitiko, jog likimas viso maišo Italijos žemių man parinko Marche's regioną (it. le Marche), tūlam lietuviui mažai girdėtą, eilinio turisto dėmesio sulaukiantį tik po tam tikro kelionių skaičiaus į šią šalį, kuomet Roma, Milanas, Venecija, Florencija ir kiti didesni miestai jau būna išmaišyti. Į šį regioną dažniausiai keliauja bėgantys nuo masinio turizmo, ieškantys tikros Italijos skonio.

Rytinėje centrinės Italijos dalyje, vienos pusės juosiamas Apeninų, o kitos skalaujamas Adrijos jūros Marche's regionas įdomus savo įvairiapusiškumu: ieškantiems ramybės - jaukūs kalnų miesteliai, o norintiems pasiausti - pakrantės kurortų šurmulys ( kalnai užima 31 % regiono teritorijos, o kranto juosta driekiasi 170 km.).



Gausus meno ir architektūros paminklų, miestų turtingų savo istorija, vietų apipintų legendomis šis kraštas mažai tenusileidžia gerai žinomiems Italijos turizmo, kultūros ir ekonomikos centrams. Mano pažintis su Italija prasidėjo čia. Tekdavo dažnai čia atvykti, o dabar ir gyventi. Tad apie visus šiame regione rastus lobius pasakosiu jums "tiesioginiu eteriu" su viltimi, jog informacija bus naudinga :)


Svarbiausi miestai:


Naudingos nuorodos:

www.le-marche.com

1 komentaras:

  1. O kaip, smagu, kaip tik galvojom, kad reiktu ta puse bato pravaziuoti ! Skaitysim, domesimes ir lauksim pasakojimu.

    Zemaite

    AtsakytiPanaikinti